Het huren van een auto kun je heel simpel via Internet doen. Rond het vliegveld van Faro zitten veel verhuurbedrijven die, zeker buiten het hoofdseizoen, voor onze begrippen aantrekkelijke tarieven hanteren.

Omdat er zoveel aanbieders op Internet komen, is het elke keer weer interessant om opnieuw te kijken waar je de beste deal kunt maken. Let wel op gelijke voorwaarden zoals vrije kilometers, eigen risico etc.

Je zou je zoektocht kunnen beginnen bij Goedkope-huurauto.nl of 1 van de vele autoverhuur bedrijven op het Internet. En verder is ons advies : boek niet via de luchtvaartmaatschappij of bij de grote internationale verhuurders als Hertz etc. Daar betaal je echt te veel.

Ook bij www.autoverhuur-portugal.cc krijg je goede prijzen, of bij www.YorCar.com, die overigens samenwerken. Als je dan ook nog bij het ophalen op het vliegveld contant betaalt, gaat daar nog eens 5% af Het loont dus de moeite om bij verschillende websites een offerte aan te vragen.

Taxi

Er staan bij het vliegveld Faro altijd wel taxi's. Tarief naar Faro is ongeveer € 10, vanwaar je dan bijvoorbeeld met de bus verder kunt (zie hieronder). Het tarief naar het appartement is meestal rond de € 55.
Wij hebben zelf contact met een taxibedrijf waar het tot 4 personen € 45 en tot 8 personen € 52 kost als ze over de N125 rijden. Als je hiervan gebruik wilt maken laat dat dan even weten. Zij staan te wachten op het vliegveld en brengen je naar het appartement.
Sinds 1 januari 2012 is de autosnelweg (A22) vanaf Faro een tolweg geworden. De prijs van een taxirit is naar verwachting € 10 hoger dan over de N125.

 

OPENBAAR VERVOER

De Algarve heeft goede en betrouwbare busverbindingen. Voor meer informatie kun je hier klikken.